Appeltaart met keiemse witte, amandel en honing.

Kruimeldeeg︱3 zure groene appels︱3 el ongezouten boter︱2 el honing (Meetjeslandse!)︱225gr Keiemse Witte van ’t Dischhof uit Diksmuide︱30gr amandelschilfers


Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in dunne plakjes.

Verhit 2 el van de boter met de honing en een pan op laag vuur. Bak hierin de appelschijfjes goudbruin. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Leg het kruimeldeeg op een bakplaat (diam. 38cm) en prik met een vork. Leg de gebakken appelschijfjes in een cirkel en laat een rand van ongeveer 12mm over. Rol de rand van de taart op tot een eenvoudige korst.

Verdeel plakjes keiemse witte en amandelschilfers over de appels. Verdeel nu de rest van de boter in stukjes eroverheen en zet  het geheel 15 min. in eenvoorverwarmde oven van 200°C of tot de bodem gaar is. De kaas moet gesmolten zijn en bubbelen.

Je kan de taart heet serveren of op kamertemperatuur