• Volg ons op Facebook

    Het Hinkelspel is vanaf nu te volgen op facebook. Kom alles te weten over de laatste nieuwtjes, promoties, nieuwe kazen in de winkel, ... op de facebookpagina van Het Hinkelspel!

Cabriolait

Cabriolait

Geitenkaas met gewassen korst

ingrediënten: lebferment, zeezout, melkzuurbacteriën, verse rauwe geitenmelk van biologische oorsprong, Bacterium Linens

De ‘Cabriolait’, een kaas uit geitenmelk met gewassen korst, is een unieke combinatie. De bereidingswijze is identiek aan die van ‘Pas de Rouge’. De textuur is echter iets droger en fijner, en minder vettig. Dit is te wijten aan de kleinere vet- en eiwitmoleculen in geitenmelk.

De melk, afkomstig van witte Saanengeiten, gekruist met het Alpineras, komt dagvers van de boerderij bij ons toe voor onmiddellijke verwerking. Op die manier bekomen we een uiterst smaakvol product. De inwerking van de roodbacterie via de korst zorgt voor een licht hazelnootaroma en versoepelt het eindproduct. ‘Cabriolait’ is heerlijk in een salade met rucola, pijnboompitten en vinaigrette van olijfolie en balsamico-azijn.

De ‘Cabriolait’ is in alle opzichten een Hinkelspelkaas, wat wil zeggen dat hij voldoet aan de strengste eisen qua gezondheid en milieu. Hij wordt gemaakt op basis van rauwe geitenmelk van biologische oorsprong, waaraan enkel zuursel, stremsel, zeezout en Bacterium Linens worden toegevoegd. Hij bevat gegarandeerd geen bewaar- of kleurmiddelen en in het productieproces wordt elke verspilling van grondstof en energie vermeden.