• Volg ons op Facebook

    Het Hinkelspel is vanaf nu te volgen op facebook. Kom alles te weten over de laatste nieuwtjes, promoties, nieuwe kazen in de winkel, ... op de facebookpagina van Het Hinkelspel!

Dulses

Dulses

Zeewierkaas

Ingrediënten: lebferment, zout, melkzuurbacteriën, verse rauwe koemelk van biologische oorsprong, Dulses-zeewier

Dulses (Rhodymenia Palmata) is een rood zeewier dat door zogeheten goémonniers geoogst en gedroogd wordt in een baai aan de Bretoense kust. De omstandigheden voor het cultiveren van zeewier zijn er ideaal: het schiereiland steekt ver in de oceaan en het water is kristalhelder en rijk aan mineralen.

Dat natuurlijke ingrediënt voegt Het Hinkelspel toe aan het al even natuurlijke basisproduct: een kaas bereid uit rauwe melk van bio-oorsprong. Die melk wordt ingedikt en door melkzuurbacteriën afgebroken tot een smedige kaas van het half-harde type. De korst wordt tegen schimmelen beschermd door een coating op basis van zeewier. Zo ontstaat een heerlijk product – zacht, romig en soepel zuivel.

‘Dulses’ is in alle opzichten een Hinkelspelkaas, wat wil zeggen dat hij voldoet aan de strengste eisen qua gezondheid en milieu. Hij wordt gemaakt op basis van rauwe koemelk van biologische oorsprong, waaraan enkel zuursel, stremsel en zeezout worden toegevoegd. Hij bevat gegarandeerd geen bewaar- of kleurmiddelen en in het productieproces wordt elke verspilling van grondstof en energie vermeden.