• Volg ons op Facebook

    Het Hinkelspel is vanaf nu te volgen op facebook. Kom alles te weten over de laatste nieuwtjes, promoties, nieuwe kazen in de winkel, ... op de facebookpagina van Het Hinkelspel!

Pas de Rouge

Pas de Rouge

Kaas met gewassen korst

Ingrediënten: lebferment, zeezout, melkzuurbacteriën, verse rauwe koemelk van biologische oorsprong, Bacterium Linens

Van oudsher zijn abdijkazen zacht afgewerkte, rauwe koemelkkazen met een gevoelige korst. Op die korst floreerden in die tijd de schimmels en bacteriën die in de rijpingskelders aanwezig waren. Het wassen met zout water beperkte de wildgroei en versterkte de werking van Bacterium Linens of roodbacterie. Deze snelgroeier brak de eiwitten en vetten af en gaf zo de kazen een roodachtig uiterlijk.

‘Pas de Rouge’ van Het Hinkelspel wordt nog steeds op dezelfde wijze gemaakt. Door het zacht afwerken van de wrongel bekomen we een sterke melkzuurfermentatie, vanop de korst krijgen we een inwerking van de roodbacterie. Dit resulteert in zacht en zeer soepel zuivel.

De ‘Pas de Rouge’ is in alle opzichten een Hinkelspelkaas, wat wil zeggen dat hij voldoet aan de strengste eisen qua gezondheid en milieu. Hij wordt gemaakt op basis van rauwe koemelk van biologische oorsprong, waaraan enkel zuursel, stremsel, zeezout en Bacterium Linens worden toegevoegd. Hij bevat gegarandeerd geen bewaar- of kleurmiddelen en in het productieproces wordt elke verspilling van grondstof en energie vermeden.