Aurelie in de quiche

Voor 4 personen


een bussel warmoes︱een teentje look︱olijfolie︱4-5 eieren︱een scheut melk︱Provençaalse kruiden︱peper & zout︱bladerdeeg︱een halve Aurelie, in plakken 0,5 cm


Maak de warmoes schoon en snij in smalle repen. Hou de stelen apart van de bladeren. Verwarm de olijfolie met de fijngesneden look. Voeg de stelen toe van zodra de olie warm is. Stoof dit enkele minuten gaar en voeg dan de fijngesneden bladeren toe. Stoof nog een paar minuten verder gaar. Giet overtollig vocht af. Dit stoofvocht kan perfect gebruikt worden als bouillon voor een soep of saus.

Klop in een ruime kom de eieren los met een scheutje melk. Voeg de gestoofde warmoes en provençaalse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een bakvorm of ovenschaal in en bekleed met de bladerdeeg. Stort hierin het eiermengsel met de warmoes. Leg de plakken Aurelie verspreid in het eiermengsel.

Bak gedurende 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Serveer de quiche met een frisse salade en een stukje brood.